Syyskauden 2022 kurssitarjonta

Kamera tutuksi, valokuvauksen peruskurssi aloittelijalle 50€

Opi hyödyntämään kamerasi ominaisuuksia luovasti. Aloittelijalle sopiva kurssi valokuvauksen perusteista. Kurssilla opetellaan kameran monien mahdollisuuksien hyödyntäminen luovasti. Hauskojen kuvaustehtävien avulla opiskelusta tulee käytännönläheistä.

Kurssin pituus on 2 x n 2h arki-iltoina. Ensimmäinen iltapäivä käytetään valokuvauksen perusteiden opetteluun. Toisena iltapäivänä katsellaan kurssilaisten harjoittelukuvat ja keskustellen ja kysellen syvennetään jo opittua. Sopii erityisesti ensimmäisen järjestelmäkameran hankkineille vasta-alkajille. Kurssi sopii mainiosti myös filmikuvauksesta kiinnostuneille. Kurssi sisältää kurssimateriaalin PDF muodossa.

Ilmoittautumiset sähköpostilla tampereenkameraseura@gmail.com

Kurssipäivät 30.8. ja 6.9. klo 18-20 Nekalassa sijaitsevan koulun luokkahuoneessa

Muotokuvaus ulkona 80€ (SKSL jäsenhinta 60€)

Opi luova valon käyttö ulkona tapahtuvaan muotokuvaukseen. Kurssille mahtuu enintään 10 henkilöä

Kurssilla opetellaan valon suunnan merkitys, taustan sommittelu, pitkän polttovälin hyväksikäyttö, heijastimien käyttö sekä täytesalaman käyttö.

Opetellaan myös valonmittaus niin että kohde ja tausta valottuvat oikein. Käytettään valotusmittaria kohdistuvan ja heijastavan valon mittaamiseen. Opetellaan valotuksen säätäminen tehokeinona mittaria hyväksi käyttäen. Kurssilla on käytössä 1-2 valokuvamallia. Kurssipaikkana Näsinkallio.

Ilmoittautumiset sähköpostilla tampereenkameraseura@gmail.com

Kurssipäivä lauantai 24.9 klo 13-16

Filminkehitys kurssi 50€ (SKSL jäsenhinta 35€)

Opi kehittämään mustavalkofilmisi itse. Hinta sisältää ammattitason opetuksen sekä valokuvakemiat yhden kinokoon tai keskikoon filmirullan kehittämiseen. Ota yksi kuvaamasi rulla mukaan. Kotiin viemiseksi saat perustiedot ja taidot prosessista sekä tietysti itse kehittämäsi filmirullan.

Kurssipaikkana Tampereen keskustassa sijaitseva pimiömme. Kurssille mahtuu 3-5 henkilöä. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen tampereenkameraseura@gmail.com

(Huom. Ilford XP2 filmi kehitetään väriprosessissa, muut Ilfordin ja muiden valmistajien mustavalkofilmit käyvät)

Kursseja järjestetään syyskaudella kaksi toinen tiistaina 27.9 klo 18-20 ja toinen keskiviikkona 16.11. klo 18-20

Pimiötyöskentely kurssi 60€ (SKSL jäsenhinta 40€)

Opi vedostamaan omasta filmistäsi hienoja valokuvia. Mukaan tarvitset oman negatiivin. Kurssin hinta sisältää ammattitason opetuksen, valokuvakemiat valokuvien kehittämiseen sekä valokuvapaperia kahden valmiin 13x18cm kokoisen kuvan tekemiseen. Kotiin viemiseksi saat perustiedot ja taidot prosessista sekä kaksi hienoa vedosta omasta negatiivistasi.

Kurssipäivä lauantai 19.11. klo 13-15

Filminkehitys ja pimiötyskentely yhdistelmäkurssi 90€ (SKSL jäsenhinta 50€)

Yhdistä edellä kuvatut filminkehitys ja pimiötyöskentelykurssi. Ensin kehität filmisi ja lauantain kurssilla vedostat siitä kuvat. Saat tiiviin kokemusperäisen paketin mustavalkoisen filmityöskentelyn perustaidoista. Alemman kokonaishinnan lisäksi voit halutessasi lunastaa seuran jäsenyyden kurssin jälkeen vuodelsi 2023 hintaan 60€.

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen filminkehitys kurssin alkua osoitteeseen tampereenkameraseura@gmail.com

Kurssipäivät joko 27.9 tai 16.11. sekä lauantai 19.11

Jännittävä filminkehitys opintopiiri

Mitä on crossprocessing analogisessa fimikuvauksessa? Mitä tarkoittaa standing development? Miten saavutetaan mustavalkofilmillä suuri terävyys, entä pieni rae? Kontrastin hallinta filminkehytksessä. Mikä on paras kehite+filmi yhdistelmä? Miten kehittää/käyttää huomattavasti vanhentuneita filmejä? Erikoisfilmien käyttö. Miten eri filmi tyypit eroavat toisistaan?

Tule mukaan avoimeen keskusteluun kyselemään ja/tai jakamaan omia kokemuksiasi. Paikka on valokuvagalleria Nykyaika Kauppakatu 14 33210 Tampere. Katsomme ensin näyttelyn ja sitten viereisessä Kahdet Kasvot ravintolassa istahdamme pöydän ääreen keskustelemaan. Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton, se on samalla myös oiva tapa tulla tutustumaan Tampereen kameraseuran toimintaan

Kurssipäivä Tiistai 11.10 klo 17:30 alkaen Galleriassa ja klo 18:00 alkaen Pub Kahdet Kasvot.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla tampereenkameraseura@gmail.com

Studiokuvaus kurssi 100€ (SKSL jäsenhinta 80€)

Opettele studiossa tehtävän muotokuvauksen perusteet. Kurssi sopii seuran kuvaajille, jotka aikovat käyttää seuran studiota tai sitten kotistudiota perustaville.

Kurssi on kaksivaiheinen. Kurssille otetaan enintään 8 henkilöä

Ensimmäisessä vaiheessa käydään läpi studiokuvauksen perusteet sekä rakennetaan kahden studiosalaman perusvalaisu. Harjoitellaan mallin kuvaaminen ja ohjaaminen.

Toisessa vaiheessa päästetään mielikuvitus valloilleen Käytetään erilaisia valonmuokkaimia ja rakennetaan luovia ja jännittäviä valaisuja. Työskentely tapahtuu työpaja luonteisesti.

Kurssilla on käytössä 2-4 valokuvamallia. Kurssipaikka on Tampereen Nekalassa sijaitseva studiomme. Mukaan tarvitset oman kameran.

Kurssipäivä Lauantai 3.12 klo 12-17